Piece konwekcyjno parowe do gastronomii

Podstawa wysoka 732 x 546 x 752 mm 7 GN 1/1 | XWVRC-0711-H Unox

Podstawa wysoka 732 x 546 x 752 mm 7 GN 1/1 | XWVRC-0711-H Unox

2 600 zł netto

3 763,80 zł brutto

3 198 zł brutto

Zobacz

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 11xGN2/1 | Inoxtrend CDA-211G

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 11xGN2/1 | Inoxtrend CDA-211G

43 152 zł netto

66 346,20 zł brutto

53 076,96 zł brutto

Zobacz

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 7xGN2/1 | Inoxtrend CDA-207G

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 7xGN2/1 | Inoxtrend CDA-207G

30 160 zł netto

46 371 zł brutto

37 096,80 zł brutto

Zobacz

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 7xGN1/1 | Inoxtrend CDA-107G

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 7xGN1/1 | Inoxtrend CDA-107G

22 088 zł netto

33 960,30 zł brutto

27 168,24 zł brutto

Zobacz

Piec konwekcyjno-parowy gazowy 11xGN1/1 | Inoxtrend CDA-111G

Piec konwekcyjno-parowy gazowy 11xGN1/1 | Inoxtrend CDA-111G

27 960 zł netto

42 988,50 zł brutto

34 390,80 zł brutto

Zobacz

Piec konwekcyjno-parowy gazowy 20xGN2/1 | Inoxtrend CDA-220G

Piec konwekcyjno-parowy gazowy 20xGN2/1 | Inoxtrend CDA-220G

89 104 zł netto

136 997,40 zł brutto

109 597,92 zł brutto

Zobacz

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 20x GN1/1 | Inoxtrend CDA-120G

Piec konwekcyjno-parowy gazowy | 20x GN1/1 | Inoxtrend CDA-120G

64 912 zł netto

99 802,20 zł brutto

79 841,76 zł brutto

Zobacz

Piec konwekcyjno-parowy to konieczny sprzęt w każdej profesjonalnej kuchni. Pozwala na przygotowanie smacznych posiłków, a do tego posiada wiele funkcji, które usprawniają pracę. Piece konwekcyjno-parowe w sklepie ulm.com.pl, to wysokiej jakości sprzęty, które pochodzą od znanych producentów. Dzięki temu masz pewność, że wybierasz nie tylko funkcjonalne, ale też wytrzymałe urządzenia do swojego biznesu. W ofercie znajdziesz piece konwekcyjno-parowe, takich producentów jak: Hendi, Rational, REDFOX, Stalgast, Unox. 

Piec konwekcyjno-parowy - czym jest i jak działa?

W dzisiejszych czasach konkurencja na rynku gastronomicznym jest ogromna. Dlatego też właściciele restauracji muszą dbać o to, by ich potrawy były smaczne, atmosfera w lokalu przyjemna, a czas oczekiwania na posiłki nie za długi. Żeby potrawy były przygotowywane sprawnie, potrzebny jest wysokiej jakości sprzęt, który zadba nie tylko o szybkość, ale też jakość. Najlepszym rozwiązaniem do lokali gastronomicznych jest piekarnik konwekcyjno-parowy. 

Czym jest i jak działa? W piecach konwekcyjnych wykorzystywane jest zjawisko konwekcji. Polega ono na wprowadzeniu ciepłego powietrza za pomocą specjalnych wentylatorów do wnętrza pieca i wprawianiu go w ruch. Powietrze to jest też podgrzewane i przyjmuje ruch poziomy. Dodatkowo filtry usuwają z niego cząsteczki i zapachy. Sprawia to, że w piecach konwekcyjnych można przygotowywać kilka potraw naraz, a zapachy nie będą się ze sobą mieszać. Dodatkowo poziomy ruch powietrza sprawia, że temperatura w całej komorze jest równomierna, co pozwala na przygotowywanie idealnych potraw. Czym natomiast wyróżnia się piec konwekcyjno-parowy? W tym nowoczesnym rozwiązaniu połączone zostało zjawisko konwekcji z obróbką cieplną za pomocą pary wodnej. Dzięki temu potrawy są soczyste i smakują jeszcze lepiej.

Piece konwekcyjno-parowe - poznaj ich możliwości

Piec konwekcyjno-parowy gastronomiczny to najlepszy wybór do profesjonalnych kuchni. Dzięki niemu jakość przygotowywanych potraw jest doskonała. Jednak to nie wszystko. Piece konwekcyjno-parowe to urządzenia, które pozwalają na wiele. Nadają się nie tylko do pieczenia, ale też do:

  • blanszowania;
  • smażenia;
  • grillowania;
  • regeneracji potraw;
  • pieczenia z sondą.

Dzięki temu kupujesz jedno urządzenie, które pozwoli Ci na przygotowywanie wielu potraw. Dodatkowo piec konwekcyjno-parowy pomoże zaoszczędzić miejsce w kuchni, bo zamiast wielu sprzętów, kupisz jeden wielofunkcyjny.

Piekarnik konwekcyjno-parowy - korzyści 

Wyposażenie gastronomii musi być funkcjonalne. W przeciwnym wypadku praca nie będzie przyjemna, a czas oczekiwania na posiłki znacząco się wydłuży. Dlatego też, jeżeli zastanawiasz się, jaki sprzęt będzie najlepszy do Twojego biznesu, to zdecyduj się na piec konwekcyjno-parowy. Dzięki niemu:

  • zaoszczędzisz około 60% energii - w czasach, w których energia elektryczna jest bardzo droga, trzeba szukać oszczędności. Najlepszym rozwiązaniem będzie wybór pieca konwekcyjno-parowego. Dlaczego? Ponieważ szybko się on nagrzewa, a cyrkulacja gorącego powietrza skraca czas obróbki;
  • zaoszczędzisz około 40% wody - zużycie wody w przypadku pieców konwekcyjno-parowych wynosi średnio 8 litrów na godzinę;
  • zmniejszysz ilość tłuszczu w potrawach (nawet do 90%) - jak to możliwe, że piece konwekcyjno-parowe umożliwiają aż tak dużą redukcję tłuszczu? Wszystko dzięki konwekcji. Tłuszcz w posiłkach jest potrzebny tylko dla walorów smakowych;
  • zainwestujesz mniej - piece konwekcyjno-parowe nie są bardzo tanie. Jednak zastępują wiele innych urządzeń, dzięki czemu nie musisz aż tyle inwestować. Natomiast wysoka jakość pieców konwekcyjno-parowych sprawia, że przez długi czas nie musisz martwić się naprawami czy zakupem nowego sprzętu;
  • zaoszczędzisz miejsce - piece konwekcyjno-parowe nadają się nawet do niewielkich lokali, ponieważ nie zajmują wiele miejsca. Dodatkowo można ustawić dwa piece jeden na drugim

Piec konwekcyjno-parowy gastronomiczny - automatyczne mycie

Piec konwekcyjno-parowy gastronomiczny to urządzenie używane w lokalu codziennie. Jest bardzo mocno eksploatowany, dlatego też wymaga codziennego mycia. Oczywiście ręczne czyszczenie jest możliwe, jednak zabiera dużo czasu. Podczas mycia piec konwekcyjno-parowy nie może być używany, a więc czyszczenie musiałoby się odbywać po zamknięciu lokalu. Na szczęście obecnie można wybrać sprzęt, który ma funkcję automatycznego mycia. Dzięki niej piec konwekcyjno-parowy czyści się bez ingerencji załogi. Pozwala to zaoszczędzić mnóstwo czasu. Podczas gdy piec konwekcyjno-parowy się czyści, można przygotować lokal na kolejny dzień lub sprzątać inne sprzęty. Automatyczne mycie jest również bezpieczne i skuteczne. Piece konwekcyjno-parowe po takim myciu mogą być od razu używane.

Piec konwekcyjno parowy - marki 

Sprzęty do lokali gastronomicznych to spory wydatek. Dlatego też nie warto decydować się na produkty nieznanych producentów. Co prawda ich cena może być niższa, jednak całkiem możliwe, że jakość nie będzie zadowalająca. Niskiej jakości piec konwekcyjno-parowy może po kilku miesiącach się zepsuć, a Ty stracisz zainwestowane pieniądze. Dlatego też w sklepie Ulm dokładamy wszelkich starań, by sprzęt był najwyższej jakości. Stąd też proponujemy:

To producenci cenieni przez osoby, które prowadzą lokale gastronomiczne, ponieważ ich produkty wyróżniają się wysoką jakością i funkcjonalnością. Jeżeli więc zależy Ci na najlepszym sprzęcie w swoim lokalu, to zaufaj osobom z doświadczeniem i zdecyduj się na piece konwekcyjno-parowe ze sklepu Ulm.

Piec konwekcyjno-parowy - akcesoria

Piec konwekcyjno-parowy to sprzęt, którego będziesz używać przez lata. W tym czasie Twoje menu może się zmieniać i możesz potrzebować innych akcesoriów, by móc przygotowywać pyszne dania. Dlatego też w naszej ofercie oprócz pieców konwekcyjno-parowych znajdują się również różnego rodzaju akcesoria do nich. Są to na przykład blachy do pieców konwekcyjno-parowych. Dzięki temu nie musisz szukać potrzebnych rzeczy w innych sklepach. U nas zawsze dokupisz to, co jest Ci potrzebne. Będziesz zatem w stanie przygotowywać wszystkie potrawy, które chcesz. 

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami! Chętnie pomożemy Ci dobrać odpowiedni piec konwekcyjno-parowy i nie tylko do Twojego lokalu.