Podkategorie
- Akcesoria do obieraczek (2)
- Blendery kuchenne (10)
- Cutter-wilk (20)
- Kotleciarki do mięsa (9)
- Krajalnice do pieczywa (7)
- Krajalnice do sera i wędlin (12)
- Krajalnice do wędlin (18)
- Maszynki do makaronu (49)
- Materiały eksploatacyjne do krajalnic (1)
- Miesiarki do farszu (9)
- Mikser ręczny (123)
- Mikser spiralny (39)
- Miksery planetarne (40)
- Nadziewarki do kiełbas (12)
- Obieraczki do ziemniaków i warzyw (40)
- Piły do kości (8)
- Prasy do burgerów i klopsów (29)
- Prasy do ciasta (13)
- Robot wielofunkcyjny (6)
- Rozdrabniacze odpadków (4)
- Szatkownice do warzyw (28)
- Tarcze do szatkownic Robot Coupe (73)
- Wałkowarki piekarnicze (18)
- Wałkownica do ciasta (14)
- Wałkownice cukiernicze (3)
- Wilki do mięsa (49)
- Akcesoria do wilków (10)
- Zaokrąglarka do ciasta (10)
Miksery spiralne
Profesjonalny mikser spiralny to podstawowy element wyposażenia wielu lokali z branży HoReCa. Do wyrobienia ciasta na kluski, bliny, pizzę, chleb, kluski, wyroby cukiernicze potrzebne jest wydajne urządzenie, które zapewni powtarzalność gotowego wyrobu. Mikser spiralny może wymieszać i wyrobić jednocześnie dużą objętość ciasta z przygotowanych wcześniej składników.
Dzięki opcjom konfiguracji bez trudu dopasujesz tryb pracy urządzenia do potrzeb konkretnego produktu. Wybierz profesjonalny sprzęt, który zapewni niezawodną pracę oraz wysoką jakość produkcji ciasta. To w prosty sposób przełoży się na standard całego lokalu.
Jak działa mieszalnik spiralny do ciasta?
Mikser spiralny jest przeznaczony do wyrabiania ciast przy pomocy specjalnie zaprojektowanych spirali.
Oto główne elementy, z jakich składa się mieszarka do ciasta:
-
spirala – element do wyrobu ciasta, który jest umieszczony w głębi misy mieszalnika. Jej spiralny ruch umożliwia dokładne wymieszanie wszystkich składników z określoną prędkością oraz wyrobienie powstałej masy.
-
misa – jest najczęściej wykonana z metalu. W zależności od modelu i potrzeb danego lokalu może mieć różną pojemność. To pozwala wyrabiać jednocześnie więcej ciasta.
-
silnik – napędza ruch spirali. Jego moc jest przystosowana do wyrabiania dużych ilości ciężkich ciast.
-
panel sterowania – maszyny do ciasta są wyposażone w panel pozwalający na ustawienie określonego programu oraz stopnia czasu i prędkości.
W naszej ofercie dostępne są m.in. miksery dwubiegowe. Takie urządzenie posiada dwie prędkości wyrabiania. Wolniejsza służy do wstępnego mieszania składników, a szybsza do sprawnego wyrabiania i rozwoju glutenu. Wyższy bieg pozwala na lepsze napowietrzenie ciasta i uzyskanie wyższej hydracji.
Oczywiście w dalszym ciągu przydatnym elementem wyposażenia dla gastronomii są miksery ręczne, które sprawdzają się do mieszania małej ilości składników czy ubijania piany.
Miksery spiralne są doskonałym wyborem do wyrabiania ciast takich jak chleb, pizza czy kluski.
Gdzie sprawdzą się profesjonalne miksery spiralne do wyrabiania ciast ciężkich?
Mieszalnik spiralny sprawdzi się w różnego rodzaju lokalach. Najczęściej korzystają z niego:
-
restauracje,
-
pizzerie,
-
pierogarnie,
-
piekarnie,
-
cukiernie.
Mikser spiralny sprawdzi się w profesjonalnych kuchniach, gdzie przygotowuje się duże ilości ciasta o określonych parametrach. W naszej ofercie znajdziesz m.in. mikser spiralny do pizzy, który wyrobi ciasta o różnym poziomie hydracji. Mieszalnik spiralny poradzi sobie również z ciastem na chleb. A może potrzebujesz także innych urządzeń do obróbki ciasta? W ofercie mamy także wałkownice do ciast oraz miksery planetarne gastronomiczne.
Mikser spiralny do ciasta – poznaj przydatne funkcje
Zastanawiasz się, która miesiarka spiralna będzie najlepszy do Twojego lokalu? Miesiarki do ciasta dostępne w naszym sklepie mają wiele przydatnych funkcji.
-
Dwie prędkości spiralne. Najczęściej jest to ok. 120 i 250 obr/min. To funkcja przydatna szczególnie przy wyrabianiu różnych rodzajów ciasta.
-
Bieg wsteczny. Ułatwia wyjęcie ciasta z dzieży po jego wyrobieniu.
-
Stabilny stojak na kółkach z hamulcem. Praktyczna funkcja w przypadku mikserów spiralnych o większych gabarytach. Kółka ułatwiają przemieszczanie urządzenia. Hamulec stabilizuje po ustawieniu w odpowiednim miejscu.
-
Osłona ochronna z nierdzewnej stali. Zapobiega przypadkowemu włożeniu ręki lub akcesoriów kuchennych do dzieży podczas pracy urządzenia.
-
Nóż do odcinania. Ułatwia wyjęcie ciasta z dzieży.
-
Timer. Pozwala ustawić dokładny czas pracy miksera.
-
Zasilanie. Oprócz standardowych urządzeń zasilanych 230 V mamy również miksery podłączane do 400 V. Dzięki temu maszyna może pracować pod większym obciążeniem.
Wybierz najbardziej przydatne funkcje urządzeń do mieszania ciasta. W ten sposób zapewnisz doskonałą konsystencję wypieków i jakość produktu końcowego.
Mieszarka do ciasta z wyjmowaną dzieżą – poznaj najważniejsze zalety maszyny do wyrabiania ciasta
Na liście największych zalet naszych robotów warto wymienić:
-
Solidne wykonanie. Elementy mające kontakt z żywnością są wykonane ze stali nierdzewnej. To zapewnia wymagany poziom higieny oraz ułatwia czyszczenie miesiarki do ciasta.
-
Łatwy demontaż poszczególnych elementów. To ułatwia zachowanie wszystkich części w idealnej czystości, co pomaga zachować zasady higieny i wydłuża żywotność urządzenia.
-
Regulacja prędkości obrotowej. Możliwość regulacji pozwala dostosować pracę miksera do różnych typów i konsystencji ciasta.
-
Duża powtarzalność wypieków. Mieszadło do ciasta pozwala uzyskać identyczną konsystencję i teksturę, a tym samym smak oraz jakość przygotowywanych ciast.
-
Ograniczenie ryzyka błędu ludzkiego. Precyzyjna kontrola czasu czy intensywności mieszania minimalizuje ryzyko błędów technicznych i pozwala uzyskać jednolitą konsystencję.
-
Energooszczędność. Nasze miksery spiralne do ciast ciężkich wyróżniają się dużą wydajnością przy relatywnie niskim zużyciu prądu.
-
Zgodność z normami HACCP. Oferowane miesiarki do ciasta spełniają wymagane normy sanitarne.
Nie trać czasu na szukanie sprzętu od różnych dostawców. W naszej ofercie znajdziesz także kompleksowe wyposażenia gastronomii dla swojego lokalu.
Miksery spiralne ze stali nierdzewnej – jak wybrać najlepszy mieszalnik do ciasta na pizzę czy pierogi?
Mieszarka do ciasta powinna być dostosowana do specyfiki Twojego lokalu, a więc m.in. rodzajów oraz ilości ciasta. W naszym asortymencie dostępne są miksery spiralne o zróżnicowanej specyfikacji technicznej. Przed zakupem sprawdź przede wszystkim:
-
pojemność miksera – w ofercie mamy zarówno kompaktowe urządzenia o pojemności 10 litrów, jak i potężne miksery spiralne o pojemności misy 40 czy 50 litrów.
-
gabaryty urządzenia – zadbaj o to, aby mikser spiralny do ciast ciężkich bez problemu zmieścił się w kuchni lub na zapleczu lokalu i nie wpływał negatywnie na ergonomię pracy.
Oczywiście zawsze warto stawiać na urządzenia znanych dostawców. W naszej ofercie znajdziesz m.in. mikser spiralny Hendi czy mikser spiralny Stalgast. To producenci dostarczający profesjonalne urządzenia do wielu renomowanych lokali na całym świecie.
Oprócz doskonałej jakości sprzętu zapewniamy również kompleksowy serwis urządzeń gastronomicznych. A może jesteś na etapie planowania i potrzebny Ci projekt lokalu gastronomicznego zgodny z wytycznymi stawianymi przez Sanepid? Pomożemy Ci w tej kwestii.
Sprawdź szeroki wybór produktów dla branży gastro. Postaw na solidność, wszechstronność i bezpieczeństwo. Wybierz mikser do ciasta na pizzę, pierogi czy chleb o najlepszych parametrach.