Profesjonalny, zanurzeniowy cyrkulator „Chef” wytycza najwyższy standard gotowania metodą Sous-Vide.Opracowany tak, aby spełniać wymagania najlepszych kucharzy na świecie. Dzięki innowacyjnym funkcjom i nagradzanemu na wielu targach oraz wystawach wzornictwu cyrkulator zanurzeniowy spełnia wysokie wymagania w najtrudniejszych warunkach.Wyposażenie: • Kompaktowa obudowa wykonana z tworzywa sztucznego,dopuszczonego do kontaktu z żywnością • Zabezpieczenie termiczne wyłączające urządzenie w przypadku braku minimalnego poziomu wody • Auto-restart • Możliwość kalibracji • Łatwy dostęp do grzałki i pompy w celu czyszczenia • Wskaźnik alarmów i błędów
- Podświetlany ekran LCD wskazujący jednocześnie temperaturę żądaną i rzeczywistą. Menu w języku angielskim.
- Uniwersalny zacisk pozwala na montaż cyrkulatora do zbiorników o zaokrąglonych ściankach np. garnków lub płaskich np. pojemników GN, o pojemności do 30 litrów z płynną kontrolą obiegu wody
- Łatwa regulacja mocy pompy pozwala na gotowanie najbardziej delikatnych produktów np. jaj, bez ryzyka stłuczenia oraz dostosowanie pracy urządzenia do wielkości pojemnika lub garnka.
- Grzałka i pompa wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej zapewniają trwałe i bezproblemowe działanie przez wiele lat.
- Maksymalna pojemność garnka/pojemnika: 30 l
- Minimalna głębokość zanurzenia: 85 mm
- Maksymalna wydajność pompy: 12 l/ min
- Maksymalna temperatura grzania: + 95 st.
- Stabilność temperatury (histereza): +/
- 0,07 st.