Filtry

Cena:

-

Krajalnice gastronomiczne do sera i wędlin

Krajalnica do wędlin i serów nóż O 300 mm | 722130 Stalgast

Krajalnica do wędlin i serów nóż O 300 mm | 722130 Stalgast

4 512,20 zł netto

7 207,80 zł brutto

5 550,01 zł brutto

Zobacz

Krajalnica do wędlin i serów nóż O 250 mm | 722125 Stalgast

Krajalnica do wędlin i serów nóż O 250 mm | 722125 Stalgast

3 384,15 zł netto

5 405,85 zł brutto

4 162,50 zł brutto

Zobacz

Krajalnica Kitchen Line 250 z powłoką teflonową | Hendi 210222

Krajalnica Kitchen Line 250 z powłoką teflonową | Hendi 210222

1 499,25 zł netto

2 458,77 zł brutto

1 844,08 zł brutto

Zobacz

Krajalnica do sera, 250 mm Ma-Ga 210pT

Krajalnica do sera, 250 mm, Ma-Ga 210pT

4 025,00 zł netto

5 965,50 zł brutto

4 950,75 zł brutto

Zobacz

Krajalnica do sera, 300 mm Ma-Ga 612pT

Krajalnica do sera, 300 mm Ma-Ga 612pT

6 590,00 zł netto

9 766,20 zł brutto

8 105,70 zł brutto

Zobacz

Krajalnica do sera 250 mm Ma-Ga 310p2T

Krajalnica do sera 250 mm Ma-Ga 310p2T

4 249,00 zł netto

6 297,60 zł brutto

5 226,27 zł brutto

Zobacz

Krajalnica gastronomiczna to konieczny element wyposażenia sklepów spożywczych. Jednak nie tylko. Krajalnica profesjonalna z pewnością przyda się również w lokalach gastronomicznych, stołówkach czy hotelach. Przecież również tam podaje się na śniadania czy kolacje sery i wędliny w plastrach. Krajalnice gastronomiczne powinny być również wydajne, wytrzymałe i łatwe w czyszczeniu. Dzięki temu użytkowanie ich nie będzie problemem i wpłynie korzystnie na jakość i szybkość pracy.

Krajalnica gastronomiczna - jak działa?

Sprzedaż produktów na wagę wymaga ich dokładnego odmierzenia. Dodatkowo takie produkty jak sery czy wędliny często sprzedawane są w plasterkach. W takim wypadku sprzedawca musi pokroić odpowiednią ilość produktu. Ręczne krojenie plastrów jest bardzo trudne, więc w takich sytuacjach idealnie sprawdzi się krajalnica profesjonalna. Wystarczy umieścić na podajniku ser lub szynkę i trzymając rączkę wprawić krajalnicę gastronomiczną w ruch. Dzięki temu otrzymasz idealnie równe i estetyczne plastry szybko i bez wysiłku. Z pewnością takie przygotowanie produktu dla Klientów będzie docenione. 

Krajalnica profesjonalna - na co zwrócić uwagę podczas wyboru?

Chcesz kupić krajalnice gastronomiczne do swojego biznesu i zastanawiasz się, jakie wybrać? Przede wszystkim przemyśl ich wielkość. Musisz dobrać rozmiar noży do produktów, które będziesz serwować lub sprzedawać. Do dużych produktów wybierz noże o średnicy 300 mm. Masz wtedy pewność, że nie będzie problemu z krojeniem nawet dużych serów czy wędlin. Jeżeli jednak nie planujesz kroić dużych produktów, to idealna będzie krajalnica do chleba, wędlin i sera z tarczą 220 mm lub 250 mm. Warto również podczas wyboru sprawdzić, czy dany model ma regulację grubości cięcia. Dzięki temu będziesz w stanie dopasować grubość plastrów do oczekiwań Klientów. Jeżeli ktoś będzie życzyć sobie cienko pokrojoną szynkę, to wystarczy wtedy odpowiednio ustawić nóż. Z pewnością takie dopasowanie do potrzeb Klientów sprawi, że będą oni zadowoleni z zakupów i wrócą do Twojego sklepu. Krajalnica gastronomiczna powinna również:

  • mieć zabezpieczony nóż - dzięki temu użytkownik nie zrobi sobie krzywdy nawet wtedy, gdy ręka mu się przypadkowo ześlizgnie;
  • mieć wbudowaną ostrzałkę - sprawi to, że łatwo i szybko będzie można naostrzyć nóż. Dzięki temu krajalnica profesjonalna będzie stale do użytku, a ostrzenie jej nie będzie problemem. Wbudowana ostrzałka eliminuje również ryzyko jej zgubienia;
  • mieć nóż z powłoką nieprzywierającą - krajalnice gastronomiczne przydają się w wielu miejscach, takich jak sklepy czy restauracje. Mają usprawniać i ułatwiać pracę. Jednak żeby tak było, to krojenie musi iść gładko, a produkt nie powinien przywierać do noża. Dlatego też warto zdecydować się na krajalnicę gastronomiczną z nieprzywierająca powłoką, która będzie temu zapobiegać;
  • łatwo się rozkładać - krajalnica do sera i wędlin musi być czyszczona codziennie. Ma ona kontakt z żywnością, więc nie może być brudna. Dlatego też przed zakupem sprawdź, czy krajalnica profesjonalna łatwo się rozkłada. Łatwy demontaż sprawi, że mycie będzie szybkie i bezproblemowe.

Krajalnice gastronomiczne od cenionych producentów

Gastronomia to specyficzna branża, w której nie warto stawiać na niskiej jakości sprzęt. Wysoka awaryjność i ciągłe problemy z urządzeniami mogą bowiem niekorzystnie wpłynąć na jakość dań i zadowolenie Klientów. Dlatego też warto stawiać na marki, które cieszą się popularnością wśród właścicieli restauracji, barów czy stołówek. Taki wybór, to gwarancja jakości i wydajności. Dlatego też w sklepie ULM znajdziesz między innymi:

Interesuje Cię również inne wyposażenie gastronomii? Sprawdź w szczególności:

Zapraszamy do kontaktu i do zakupu sprzętu.