iVario to jedno z najnowocześniejszych urządzeń do przyrządzania potraw, gwarantujące
najwyższą wydajność produkcyjną, elastyczność oraz wygodę podczas gotowania, smażenia i
frytowania – zastępując tym samym praktycznie wszystkie tradycyjne urządzenia. Jedyna w
swoim rodzaju technologia grzewcza zapewnia najwyższą moc i precyzję, a dzięki
inteligentnym funkcjom asystenckim, które działają z głową i wspierają, urządzenie
umożliwia osiąganie wyjątkowej jakości potraw bez konieczności kontrolowania i
nadzorowania. Nawet 4 razy szybciej, przy nawet o 40% mniejszym zużyciu energii i
znacznej oszczędności przestrzeni w porównaniu z tradycyjnymi sprzętami kuchennymi.
Dodatkowo inwestycja w iVario zwraca się w zaledwie kilka miesięcy. Numer katalogowy WW9ENRA.0002297
Powierzchnia 59 dm2, 150 l
Porcje w jednym cyklu obsługi: 100-500
Szerokość 1365 mm
Głębokość 894 mm
Wysokość 1078 mm
Masa 256 kg
Moc znamionowa 41 kW
Napięcie 3 NAC 400 V
iVarioBoost
iVarioBoost to opatentowana technologia wykorzystująca ceramiczne elementy grzewcze w połączeniu z odpornym na zadrapania, wysoce wydajnym dnem kadzi gwarantującym szybkie reakcje.
iCookingSuite
iCookingSuite to inteligentna funkcja asystencka w iVario gwarantująca prostą obsługę i maksymalne wsparcie podczas gotowania. Inteligentne czujniki w dnie kadzi rozpoznają wielkość załadunku, jego stan oraz rozmiary potraw i na tej podstawie dostosowują proces przyrządzania.
iZoneControl
iZoneControl umożliwia indywidualne podzielenie dna kadzi na strefy grzewcze z różnymi temperaturami i ścieżkami przyrządzania. Nieużywane powierzchnie nie są nagrzewane.
Tryb programowania
Za pomocą funkcji zarządzania programami można w intuicyjny i inteligentny sposób tworzyć programy ręczne i zapisywać ścieżki przyrządzania zawierające indywidualne ustawienia.
Inteligentne funkcje
- Inteligentne zarządzanie energią i temperaturą z dużymi rezerwami mocy i precyzyjnym rozprowadzaniem ciepła na całym obszarze kadzi
- Inteligentne sterowanie ścieżkami przyrządzania zapewnia automatyczne dostosowanie przebiegu gotowania do określonego pożądanego rezultatu, np. przyrumienienia i stopnia dogotowania, aby bezpiecznie i wydajnie zapewniać optymalne efekty niezależnie od operatora, wielkości potrawy i ilości załadowanej żywności
- Inteligentne, automatyczne podnoszenie koszy do gotowania i frytowania w celu uzyskania doskonałych rezultatów gotowania, optymalnej ergonomii i wydajności zasobów
- Precyzyjne co do sekundy monitorowanie i obliczenia w celu odtworzenia optymalnych wyników gotowania
- Można ingerować w inteligentne ścieżki przyrządzania lub przełączać między inteligentnymi procesami przyrządzania potraw w trybie à la carte, co zapewnia maksymalną elastyczność
- Indywidualne, intuicyjne programowanie nawet 1200 procesów gotowania zawierających maks. 12 kroków poprzez przeciąganie i upuszczanie
- Łatwe przenoszenie programów na inne systemy do gotowania przez bezpieczne połączenie chmurowe ConnectedCooking lub pamięć USB
- Panel obsługi z funkcją samouczenia, który dostosowuje się do zachowań użytkownika, zapewnia między innymi inteligentne sortowanie często używanych przepisów
- Automatyczne wznawianie i optymalne kończenie sekwencji gotowania po awarii zasilania
Funkcje gotowania
- Czujnik temperatury rdzenia z 6 punktami pomiarowymi, magnetyczny uchwyt czujnika temperatury rdzenia oraz uchwyt ergonomiczny, a także funkcja korekty błędów w razie wykrycia błędnego wkłucia
- Automatyczny pobór wody z dokładnością co do litra (jednostkę można ustawić na litry lub galony)
- Wylewanie wody użytej do gotowania albo mycia bezpośrednio przez kadź (bez przechylania kadzi, bez odpływu w dnie)
- Kadź poruszana jest poprzez cylinder elektryczny, którym można sterować na wyświetlaczu
- Szybko reagujące, odporne na zarysowania, wysokowydajne dno kadzi
- Zintegrowany spryskiwacz ręczny z automatycznym powrotem i funkcją przełączania między strumieniem prysznicowym i punktowym
- Zintegrowane gniazdo specyficzne dla kraju (dla napięć z przewodem neutralnym)
- Tryb gotowania Delta-T do przyrządzania delikatnych potraw przy minimalnych stratach
- Cyfrowe wyświetlacze temperatury z możliwością regulacji w °C lub °F, wyświetlanie wartości docelowych i rzeczywistych
- 24-godzinny zegar czasu rzeczywistego z automatyczną zmianą czasu letniego/zimowego po połączeniu z ConnectedCooking
- Możliwość ustawienia wyświetlanego języka
- Cyfrowy timer 0-24 h z ustawieniami stałymi; dostępne ustawienia godz./min. lub min./sek.
- Zegar czasu rzeczywistego 24 godz.
- Bezpłatna infolinia do zapytań technicznych i związanych z zastosowaniem (ChefLine)
Bezpieczeństwo pracy i eksploatacji
- Wylewanie wody użytej do gotowania albo mycia bezpośrednio przez kadź (bez przechylania kadzi, bez odpływu w dnie)
- Wskaźniki pracy i ostrzegawcze (np. gorący olej podczas frytowania)
- Elektroniczny ogranicznik temperatury
- Maks. temperatura dotykowa okładziny kadzi to 73°C (163°F)
- Przechowywanie i wysyłanie danych HACCP przez USB oraz opcjonalne przechowywanie i zarządzanie w opartym na chmurze rozwiązaniu sieciowym ConnectedCooking
- System do gotowania zatwierdzony do pracy bez nadzoru (np. gotowanie w nocy)
- Zintegrowana blokada ekranu, aby zapobiec przypadkowemu uruchomieniu
- Dodatkowe bezpieczeństwo podczas podnoszenia kadzi przez silnik
Gotowanie pod ciśnieniem (opcjonalne)
- Dzięki opcji gotowania pod ciśnieniem możliwe jest szybkie przyrządzanie różnych delikatnych potraw. Gwarantuje równomierny, optymalny poziom ciśnienia i zapewnia, że zachowana zostanie struktura komórkowa żywności. Jest to bezpieczny system niewymagający konserwacji. Maksymalne nadciśnienie: 300 mbarów.