W dużych marketach spożywczych, restauracjach i innych lokalach gastronomicznych niezbędny jest profesjonalny wilk do mielenia mięsa, dzięki któremu rozdrabnianie surowca będzie szybkie i dokładne, co przekłada się również na walory smakowe produktu.
Model WM22 marki Ma-Ga to solidna i duża maszyna, która przeznaczona jest do profesjonalnego użytku. Dzięki zastosowaniu wyjmowanych elementów peryferyjnych, takich jak: taca załadowcza czy zespół rozdrabniający urządzenie nie sprawia kłopotów podczas czyszczenia, które odbywa się sprawnie i komfortowo.
Prezentowany wilk do mielenia mięsa posiada ponadto napęd w formie przekładni ślimakowej, dzięki czemu maszyna pracuje ciszej i charakteryzuje się długą żywotnością – nawet przy intensywnym użytkowaniu. Atutem dodatkowym Wilka jest możliwość pracy ciągłej, przy pełnym obciążeniu. Nóż dwustronny wraz z sitem wykonany jest ze stali nierdzewnej.
Profesjonalny wilk do mielenia mięsa to gwarancja dobrego wyboru!
OPIS PRODUKTU:
- profesjonalne urządzenie do rozdrabniania mięsa,
- przeznaczona do użytku w hipermarketach, supermarketach, dużych sklepach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia
- zdejmowana gardziel i taca załadowcza, bieg wsteczny
- łatwy w utrzymaniu czystości
- wyposażony w system rozdrabniający Unger 3-elementowy
- niezawodna przekładnia ślimakowa
- zasilanie trójfazowe
- duża wydajność przetwarzania
- wysoki komfort obsługi i bezpieczeństwa użytkowania.
DANE TECHNICZNE:
Wymiary gabarytowe |
45 x 30 x 53 [cm] |
Rozstaw nóżek |
36 x 21 cm |
Wydajność |
do 250 kg/h |
Obroty ślimaka |
190 obr/min |
Średnica sitka |
81,5 mm |
Poziom hałasu |
≤75dB |
Zasilanie |
400 V 50Hz 3 fazy / 230 V 50 Hz 1 faza |
Moc |
1100 W |
Waga (ciężar netto) |
33 kg |
Wykończenie |
Obudowa silnika i taca załadowcza wykonane ze stali nierdzewnej; Obudowa ślimaka również wykonana ze stali nierdzewnej; |
Zestaw tnący |
System rozdrabniający - Unger trzy elementowy, składający się z 2 sitek (płytka z wycięciami owal- nymi - szarpak oraz płytka z otworami o średnicy 6mm - sitko) oraz nożyka tnącego dwustronnego, wykonane są ze stali nierdzewnej. |
Cechy urządzenia |
- Łatwo demontowalna obudowa ślimaka wraz z zestawem tnącym,
- Łatwość czyszczenia obudowy urządzenia,
- Przekładnia ślimakowa o przełożeniu i=7,5
- System rozdrabniający Unger trzyelementowy
- Nóż dwustronny
|
Ograniczenia |
- Nie używać urządzenia do mielenia zmrożonego mięsa, mięsa z kością a także do kruszenia samych kości.
- Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
|
Pozwolenia |
Maszyna spełnia normy:
- A EN 12331+A1:2010 (Maszyny dla przemysłu spożywczego Wilki)
- A EN 60204-1:2010 (Bezp. elektryczne)
- Dyr. 2006/42/WE
|